Σε ρώσο δισεκατομμυριούχο φέρεται να πωλήθηκε ο Σκορπιός από την Αθηνά Ωνάση προς 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Η εφημερίδα γράφει ότι πριν από οκτώ χρόνια η Αθηνά Ωνάση ζήτησε από τη μεσιτική εταιρεία του Φαρχάντ Βλάντι να κοστολογήσει το νησί. Ωστόσο σήμερα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ενδεχόμενη πώληση του Σκορπιού.

Νομικοί σε Αθήνα και Κύπρο που φέρεται να έχουν εμπλακεί στη διαδικασία πώλησης δεν επιβεβαιώνουν επίσης τις φήμες. Αγνοια για ενδεχόμενη πώληση του νησιού εκφράζουν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου, όπου υποχρεωτικά θα πρέπει να απευθυνθούν οι αγοραστές προκειμένου να γίνει μετεγγραφή των τίτλων ιδιοκτησίας.

Ρήτρα στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση προβλέπει την παραχώρηση του Σκορπιού είτε στην ελληνική Πολιτεία, για να αποτελέσει θέρετρο των επικεφαλής της, είτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία για τη δημιουργία παιδικής κατασκήνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Ωνάση εξέταζε ως λύση για τη μεταβίβαση του νησιού την πώληση μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται τον Σκορπιό. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα προσπαθούσε να ξεπεράσει τον σκόπελο της διαθήκης.