Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής βγήκαν από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ Πάτρας ο πρόεδρος του ιδρύματος Σωκράτης Καπλάνης, καθώς και καθηγητές – μέλη της συνέλευσης.

Σπουδαστές του ΤΕΙ τους κρατούσαν μέσα στη αίθουσα, από χθες το απόγευμα, ζητώντας τους να παραιτηθούν, ως πράξη αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Σωκράτης Καπλάνης περιέγραψε τις συνθήκες της ομηρίας και τα επεισόδια που συνέβησαν από το απόγευμα της Πέμπτης στο ΤΕΙ Πάτρας.

«Τραυματίστηκαν 3-4 φοιτητές, αλλά τους πήγαμε στο νοσοκομείο. Η Σύγκλητος αποφάσισε ότι το ΤΕΙ θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά. Τότε, εισέβαλε μια ομάδα φοιτητών από τα ΕΑΑΚ, κυρίως με φοιτητές από την Κοινωνική Εργασία, οι οποίοι απαίτησαν την υπογραφή της παραίτησης. Μου έδωσαν ένα χαρτί γραμμένο και μου είπαν «θα το υπογράψεις, σε διατάζω». Είπαν «δεν φεύγει κανείς από εδώ, θα υπογράψετε». Είναι δυνατόν να υπογράψει κανείς κάτι καθ’ υποταγή και καθ’ υπόδειξη; Σε ποιο καθεστώς ζούμε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας και συνέχισε:

«Μας κράτησαν μέχρι τη μία, μιάμιση (τη νύχτα). Δύο γυναίκες από τη συνέλευση έπαθαν κρίση και φωνάξαμε ταξί να τις πάρει. Έκαναν συνέλευση στη μία το βράδυ και με άφησαν λέγοντας «φύγε, είσαι ανεπιθύμητος εδώ, θα σου κάψουμε το γραφείο». Η τρομοκρατία έχει φτάσει στα όρια. Μας έλουσαν με μπογιές, κατέστρεψαν τα γραφεία. Αυτή είναι η ζούγκλα της χώρας. Δεν υπάρχει τρόπος να ληφθούν μέτρα, δεν υπάρχει Αστικό Δίκαιο, αλλά όλη η κοινωνία πρέπει να τους κατακρίνει».

Οι σπουδαστές αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018.