Η εταιρεία Detroit Electric παρουσίασε το γρηγορότερο ηλεκτροκίνητο Ι.Χ. στον κόσμο. Το SΡ:01 είναι διθέσιο, χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 150 Κιλοβάτ (γύρω στους 204 ίππους) και η παραγωγή του ξεκινά τον Αύγουστο του 2013. Οι μπαταρίες του σπορ μοντέλου βρίσκονται τοποθετημένες πίσω από τις πλάτες των καθισμάτων και φορτίζονται πλήρως μέσα σε τεσσερισήμισι ώρες.

Οι επιδόσεις του αθόρυβου Detroit Electric SP:01 κόβουν την ανάσα. Η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα έρχεται ύστερα από 3,7», η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 249 χλμ./ώρα και η αυτονομία του ανέρχεται σε 290 χιλιόμετρα χάρη στο χαμηλό του βάρος των 1.068 κιλών.

Το αμερικανικό μοντέλο δεν φορτίζεται μόνο, αλλά μπορεί να προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια ένα νοικοκυριό μέσω ειδικού φορτιστή. Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στο οποίο γίνεται όλη η διαχείριση του συστήματος πολυμέσων και ψυχαγωγίας με τη μεσολάβηση μιας ειδικής εφαρμογής σε Smartphone. Θα κατασκευαστούν συνολικά 999 κομμάτια με τιμή αγοράς περίπου 105.000 ευρώ το καθένα.