Θύμα συνωμοσίας πιστεύει ότι έπεσε η Μάλαγα μετά τον δραματικό τρόπο αποκλεισμού της από την Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την ίδια στιγμή η UEFA απειλεί με κυρώσεις τον ιδιοκτήτη του ισπανικού συλλόγου Αμπντουλάχ αλ Τάνι που έγραψε στο twitter ότι «αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι ρατσισμός».

Λίγο πριν από το ταξίδι της επιστροφής στην Ισπανία ο γενικός διευθυντής της Μάλαγα Βιθέντε Κασάδο ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ο σύλλογος θα κάνει έγγραφη καταγγελία στην UEFA για τη διαιτησία του σκωτσέζου ρέφερι Κρεγκ Τόμπσον ο οποίος, σύμφωνα με τους Ισπανούς, καταμέτρησε το τρίτο και καθοριστικό γκολ της Ντόρτμουντ αν και τρεις παίκτες της ήταν οφσάιντ. Το πιο πιθανό όμως είναι να πιαστεί η ισπανική ομάδα στα δίχτυα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τα σχόλια του Αμπντουλάχ αλ Τάνι ότι η ήττα οφείλεται σε ρατσισμό και πως η ομάδα του καταδιώκεται από την διεφθαρμένη UEFA, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο επιθετικός της Μάλαγα Χοακίν δεν δίστασε να κατονομάσει τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί ως ύποπτο για την εξέλιξη του αγώνα ενώ ο «Μarca» έγραψε: «Ολη η Ισπανία θα συνεχίσει να έχει λόγο να πιστεύει ότι ο Πλατινί κάτι έχει εναντίον της Μάλαγα». Να θυμίσουμε ότι η UEFA έχει τιμωρήσει την ισπανική ομάδα με αποκλεισμό ενός χρόνου από τα Κύπελλα Ευρώπης (θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν) για καθυστερήσεις στην εξόφληση των χρεών της και η υπόθεση έχει φτάσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ απάντησε εμμέσως στους παίκτες και στον προπονητή της Μάλαγα Μανουέλ Πελεγκρίνι, υπενθυμίζοντάς τους ότι και το δικό τους δεύτερο γκολ σημειώθηκε από θέση οφσάιντ. «Είναι μία πολύ σημαντική πληροφορία που δεν πρέπει να ξεχνάμε».

Πάντως στην Ντόρτμουντ ακόμη δεν έχουν συνέλθει οι παίκτες από τον τρόπο που προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Ο Νέβεν Σούμποτιτς είπε ότι έζησε τη μεγαλύτερη τρέλα του ποδοσφαίρου και παρομοίασε την ιστορία του αγώνα με αυτές του Χόλιγουντ.