Υπόθεση Ισπανών και Γερμανών αποτελεί το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν και Ντόρτμουντ θα μπουν αύριο στην κληρωτίδα των ημιτελικών (Νιόν, 13.00 ώρα Ελλάδας) με την πιθανότητα να αναδειχτούν δύο «εμφύλιοι» να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Η Μπαρτσελόνα πήρε χθες το εισιτήριο για τις «4» της κορυφαίας διοργάνωσης για έκτη συνεχόμενη σεζόν, που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο, παρά την ισοπαλία 1-1 που παραχώρησε στην Παρί Σεν Ζερμέν και την κακή εμφάνιση.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Καταλανοί παρουσιάστηκαν χωρίς αρχή, Μέσι (έμεινε στον πάγκο) και τέλος και χρωστούν το μηδέν στην άμυνά τους στον Βίκτορ Βαλντές που έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε τετ α τετ του Λαβέτσι και κεφαλιά του Μόουρα. Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων στο Καμπ Νου για την κακή εμφάνιση της Μπαρτσελόνα δικαιώθηκαν στο πέμπτο λεπτό της επανάληψης όταν ο Παστόρε άνοιξε το σκορ για την Παρί ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση που οργάνωσε ο Ιμπραΐμοβιτς.
Αμέσως πετάχτηκε από τον πάγκο της Μπάρτσα ο Μέσι και ξεκίνησε ζέσταμα. Μπήκε σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα και οι Μπλαουγκράνα έμοιαζαν σαν να υπέστησαν ηλεκτροσόκ. Ο Αργεντινός χρειάστηκε δέκα λεπτά για να οργανώσει το γκολ που πέτυχε ο Πέδρο (71′) και να στείλει την ομάδα του στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.
«Ηταν ο καταλύτης»

«Ο Μέσι είναι πολύ σημαντικός παίκτης και έκανε σπουδαία προσπάθεια αυτή την εβδομάδα για να παίξει. Ηταν ο καταλύτης. Αλλάξαμε όταν μπήκε και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτό», σχολίασε ο Πέδρο.

Για τον Μέσι μίλησε και ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στον Πέδρο μετά την μπαλιά του Αργεντινού: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα μόνο με την παρουσία του. Πρέπει να τον συγχαρούμε για την αφοσίωση που έδειξε στο ποδόσφαιρο και την ομάδα μετά τον τραυματισμό του».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπάρτσα Αντονι Θουμπιθαρέτα παραδέχθηκε πως η Παρί έκανε την ομάδα του να υποφέρει, ενώ στο ερώτημα αν προτιμά τη Ρεάλ σε διπλούς αγώνες (ημιτελικά) ή σε μονό ο Θούμπι είπε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πρόκριση στον τελικό.

Σοβαρό πρόβλημα – τείνει να γίνει μόνιμο – αποτελεί η άμυνα για την Μπάρτσα στον πρώτο ημιτελικό, καθώς ο Αντριάνο συμπλήρωσε χθες κάρτες και θα είναι απών, όπως φυσικά οι τραυματίες Πουγιόλ και Μαστσεράνο.