Τη βρετανική μουσική αποφάσισε να ενισχύει ο οίκος μόδας Gucci. Για το λόγο αυτό λοιπόν ίδρυσε έναν Οργανισμό, μοναδικός σκοπός του οποίου θα είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων.

Προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτού του οργανισμού, θα συνεργάζεται με την ακαδημία «The World Heart Beat» του Λονδίνου που ειδικεύεται στην μουσική εκπαίδευση νέων από προβληματικές οικογένειες.

Ο οίκος, θα δίνει τη δυνατότητα στους 10 μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις να συμμετάσχουν στο Grammy Camp, ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται στο Λος Άντζελες από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης για την εκπαίδευση επίδοξων μουσικών.

Στην προσπάθεια αυτή, ενεργό ρόλο θα παίξουν η τραγουδίστρια Έμιλι Σαντέ και η DJ Τζο Γουάιλι.

«Είναι σημαντικό ότι οι νέοι άνθρωποι από σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω της μουσικής και θα τους δίνονται ευκαιρίες να το πράξουν», είπε η Σαντέ, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο για την παρουσίαση του πρότζεκτ.

«Έργα όπως αυτό κάνει τη μουσική προσιτή σε όλους. Οι λιγότερο προνομιούχοι νέοι, ιδιαίτερα, θα είναι σε θέση να πουν την ιστορία τους και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί. Αυτά είναι θέματα με ενδιαφέρουν πολύ, οπότε είμαι πραγματικά υπερήφανη που αποτελώ μέρος της», ανέφερε από την πλευρά της η Γουάιλι.

Η πρωτοβουλία αυτή του οίκου, δεν είναι καινούργια. Πέρυσι είχε εγκαινιάσει κάτι αντίστοιχο και στην Κίνα με σκοπό τη στήριξη των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών από την Ασία.

Και για να συνδυαστεί το τερπνό μετά του ωφέλιμου, σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα συλλεκτικό ρολόι με το έμβλημα του οργανισμού χαραγμένο πάνω του.