Ο σημερινός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων συγκεντρώνει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από τρία χρόνια ποσοστά, τα οποία θα του εξασφάλιζαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο περιοδικό »Στερν», φτάνει το συνολικό ποσοστό του Χριστιανοδημοκρατικού και του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος μαζί με το κόμμα των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών το 47%.

Αντίθετα και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή το Σοσιαλδημοκρατικό, οι Πράσινοι και το αριστερό Ντι Λίνκε, συγκεντρώνουν συνολικά 46%, ενώ το κόμμα των Πειρατών περιορίζεται στο 3% και δεν θα έμπαινε στη βουλή, καθώς ισχύει ελάχιστο όριο 5%.

Τα αποτελέσματα επαναφέρουν στο προσκήνιο τη συνέχιση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού περίπου έξι μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, κάτι που δεν φαινόταν πιθανόν για μεγάλο διάστημα. Περίπου 41% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε σήμερα τους Χριστιανοδημοκράτες και ένα 6% τάχθηκε υπέρ των Φιλελευθέρων του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που αύξησαν το ποσοστό τους κατά μία μονάδα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις του 23% των εν δυνάμει ψηφοφόρων και οι Πράσινοι του 14%, εμφανίζοντας και οι δύο απώλειες της τάξης του 1%. Το Ντι Λίνκε έλαβε στη δημοσκόπηση 9%.

Μεγάλο ατού για τους Χριστιανοδημοκράτες αποτελεί η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία θεωρείται καταλληλότερη για Καγκελάριος από το 57% των ερωτηθέντων, τη στιγμή που ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Περ Στάινμπρουκ συγκεντρώνει τις προτιμήσεις μόνον του 19%.