Πρώτο στόχο τη σωτηρία της ΑΕΚ έθεσε ο Τραϊνός Δέλλας στις δηλώσεις του ως προπονητής της Ενωσης.Ο «κολοσσός» πήγε νωρίς την Τετάρτη στα Σπάτα, όπου συναντήθηκε με τους διοικούντες, ενώ είχε συνεργασία και με τον απερχόμενο προπονητή Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα όσα εκείνος είχε καταγράψει για το υλικό της ομάδας και ίσως για κάποια ακόμα πράγματα.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής της ΑΕΚ τόνισε: «Σίγουρα η πρόκληση που αναλαμβάνω στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορία της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη. Το μόνο που προέχει είναι τα παιδιά που είμαστε εδώ να βοηθήσουμε την ομάδα. Και οι τρεις ήρθαμε εδώ με αυτό το σκοπό. Ώστε να σωθεί η χρονιά και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι μπορεί να γίνει».

Σε ό,τι αφορά για το τι μέτρησε για να πάρει αυτή την απόφαση είπε: «Μέτρησε η πίστη μου στα παιδιά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν το αφήνουμε πίσω. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να αντιστρέψουμε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τελευταία στην ομάδα. Αν καταφέρουμε και πάρουμε έστω και 1% κέρδος από αυτά παιδιά, θα είναι κέρδος για την ΑΕΚ. Στόχος είναι να αλλάξουμε την ψυχολογία στην ομάδα αυτές τις τρεις μέρες. Ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά ότι καταφέρουμε και πάρουμε από αυτά τα παιδιά θα είναι κέρδος για την ομάδα».

Οταν ρωτήθηκε ποια είναι η αίσθηση που έχει μέχρι στιγμής από τους ποδοσφαιριστές, απάντησε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί τους, θα το κάνω όμως αργότερα. Θέλω να γνωριστούμε πρώτα, να μιλήσουμε και μετά όλοι μαζί να προχωρήσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τη συζήτηση που είχε με τον Εβαλντ Λίνεν, ανέφερε: «Εχω μιλήσει με τον κ. Λίνεν αλλά δεν είναι της παρούσης να πούμε κάτι. Αυτά θα τα πούμε μετέπειτα».

Καταλήγοντας κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει την Κυριακή την ομάδα: «Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά και όλοι μαζί να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».