Ανατροπή που θύμισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του 1999 πέτυχε η Ντόρτμουντ από το 90+1′ μέχρι το 90+3′ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μάλαγα, παίρνοντας μεγάλη πρόκριση με σκορ 3-2 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τους συνεργάτες του, ο προπονητής της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ φώναζε: «Είναι τρελό! Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι ό,τι καλύτερο έχω ζήσει. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που νιώθω μέσα μου. Μάλλον, πρέπει να επισκεφτώ γιατρό».

Το χρυσό γκολ του βραζιλιάνου αμυντικού Σαντάνα που είχε προωθηθεί στην περιοχή στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποτέλεσε το φινάλε ενός ξεσπάσματος, που από τους ποδοσφαιριστές πέρασε σαν ντόμινο στην τεχνική ηγεσία και στον Κλοπ, αλλά και στην εξέδρα στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ. Οι γηπεδούχοι με το σφύριγμα της λήξης (0-0 το πρώτο ματς) σχημάτισαν ένα ανθρώπινο βουνό στο χορτάρι, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Ο Καμπαγιέρο, που ήταν ο άνθρωπος του αγώνα μέχρι το 90′ καταφέρνοντας να βγει νικητής σε δύο τετ-α-τετ (74′ και 78′) αποκρούοντας με τα πόδια, εκνευρίστηκε, ενώ φώναζε για οφσάιντ.
Εμβρόντητος και ο Πελεγκρίνι, που είχε στήσει καταπληκτικά την Μάλαγα, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τα δύο γκολ, αλλά και με το γεγονός ότι οι Γερμανοί βγήκαν εκτός ρυθμού για… 90 λεπτά.
Ο χιλιανός προπονητής Πελεγκρίνι μετά την κηδεία του πατέρα του πήρε το αεροπλάνο και βρέθηκε την τελευταία στιγμή στο πλευρό της ομάδας του, ωστόσο είδε στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων να γκρεμίζονται όλα. Στο τέλος ήταν εκνευρισμένος από την διαιτησία του Τόμσον λέγοντας: «Θέλω να ξέρω γιατί δεν απέβαλλε δύο παίκτες Μπέντνερ και Σμέλτσερ και γιατί μέτρησε το τελευταίο γκολ οφσάιντ».

Ο ιδιοκτήτης της Μάλαγα σείχης Αλ Τάνι ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ έρευνα για τον τρόπο αποκλεισμού της ομάδας του: «Δεν είναι μπάλα, είναι ρατσισμός» κατέληξε.

Ο Ελισέου στο 82′ έκανε το 1-2, από θέση οφσάιντ. Η Ντόρτμουντ που ισοφάρισε με τον Ρόις στο 90+1′ παρέμεινε αήττητη φέτος (δέκα συνεχόμενα παιχνίδια που αποτελεί δικό της ρεκόρ) στο Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Η Μάλαγα είχε προηγηθεί στο 25′ με τον Χοακίν, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Λεβαντόφσκι από τακουνάκι του Ρόις στο 39′.