Ο Εβαλντ Λίνεν αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ. Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε το απόγευμα της Τρίτης αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον γερμανό προπονητή.

Η διοίκηση είχε γίνει καιρό τώρα αποδέκτης παραπόνων από τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν ήθελε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα και τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια επέσπευσαν το τέλος.

Ηδη εξάλλου μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρχαν μουρμούρες τόσο για τη στάση του απέναντι στους παίκτες, όσο και για τις επιλογές του. Παρ’ όλα αυτά όμως ο Ανδρέας Δημητρέλος στήριξε τον γερμανό προπονητή θεωρώντας ότι μπορεί αν μη τι άλλο τουλάχιστον να οδηγήσει την ΑΕΚ στη σωτηρία.

Όλα όσα έγιναν όμως στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν άφηναν περιθώριο για αμφιβολίες. Ο Λίνεν σκεφτόταν να βάλει βασικό τον Φουρτάδο και μόνο η παρέμβαση των συνεργατών του, τού άλλαξε άποψη. Και δεν ήταν μόνον αυτό. Στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων επιτέθηκε στους παίκτες με εκφράσεις που έναν ποδοσφαιριστή τον κάνουν ράκος και φυσικά μόνο καλό δεν έκανε, αφού η ΑΕΚ έχασε με κατεβασμένα χέρια και δεν αντέδρασε ποτέ. Το ίδιο έγινε και στο τέλος του αγώνα. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο Λίνεν πήγε στην προπόνηση σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και στην ομιλία του άφησε άφωνους τους ποδοσφαιριστές, τονίζοντάς τους: «Το ξεχνάμε το χθεσινό παιχνίδι και σαν να μην έγινε τίποτα. Και είπε: «Προχωράμε. Ετοιμαζόμαστε για την Κυριακή, πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό».

Όλα αυτά τα γεγονότα και άλλα αρκετά τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οδήγησαν την διοίκηση στην αντικατάσταση του γερμανού τεχνικού. Λίγη ώρα πριν ο Εβάλντ Λίνεν κατευθύνθηκε στο γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει με τον Δημητρέλο ο οποίος θα του ανακοινώσει την οριστική απομάκρυνσή του.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μία ακόμα απόφαση της διοίκησης είναι να απολυθεί και ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Κατά τη διάρκεια του ΔΣ ειπώθηκε ότι ήταν λάθος η παραμονή του τεχνικού τιμ του Βαγγέλη Βλάχου δίπλα στον Λίνεν , αφού τον οδήγησαν σε λάθος αποφάσεις.

Πρώτη επιλογή για την αντικατάσταση του Λίνεν είναι ο Τραϊανός Δέλλας από τον οποίο η διοίκηση περίμενε απάντηση. Σε περίπτωση άρνησης του Δέλλα υπήρχαν οι εναλλακτικές λύσεις του Βάϊου Καραγιάννη και του Ντανιέλ Μπατίστα.

Τέλος η διοίκηση αποφάσισε να ορίσει γενική τιμή εισιτηρίων τα 10 ευρώ στο ματς της Κυριακής εναντίον του Πανθρακικού, εκτός από τη θύρα 29 σε μία προσπάθειά της να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται. Αρχικά ήθελε η τιμή να είναι 5 ευρώ, όμως υπάρχουν νομικά ζητήματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν και έτσι αποφασίστηκε η τιμή να είναι 10 ευρώ.