Το κάνουν συχνά-πυκνά οι προπονητές όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο. Το έπραξε ο Φάμπρι αμέσως μετά την ήττα-κάζο του ΠΑΟ από τον Πλατανιά. Αλλά και ο Λίνεν; Ναι, ο γερμανός προπονητής της ΑΕΚ έριξε ευθύνες στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του κόντρα στον ΠΑΣ.

Μια εικόνα ντροπιαστική –και εδώ έχει δίκιο ο Λίνεν. Λάθος έχει που δεν έκανε αυτοκριτική, γιατί η ομάδα του ήταν κατώτερη των περιστάσεων και παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί στον ΠΑΣ. Ή γιατί στο ημίχρονο έκανε προσωπικές επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές. Και σκεφθείτε ότι στον σύγχρονο Αγιαξ της Ηπείρου δεν αγωνίζονται Κοντογεωργάκης, Γκλασμάν(-ης), Μοντέζ και Σία, αλλά μέχρι πρότινος άγνωστα παιδιά όπως είναι ο Κοροβέσης και ο Γεωργίου. Πιτσιρίκια έχει ο Χριστόπουλος, φρόντισε να «ακουμπήσει» πάνω στον Ντε Βινσέντι και έκανε ένα σπουδαίο σύνολο. Πρόκειται για τον πιο βελτιωμένο προπονητή της Λίγκας, έναν άνθρωπο που εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που του δόθηκε μέσα στην κρίση, και από σκιά του Αναστασιάδη στα Γιάννινα ή του Στόρε στον Πανιώνιο εξελίχθηκε πάρα πολύ.

Και τώρα; Η ΑΕΚ έχει μπλέξει για τα καλά και το γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ο Λίνεν, που δεν κρύβει τον εκνευρισμό του. Η χειρότερη ΑΕΚ της Ιστορίας, με παίκτες που «τόσο μπορούν τόσο παίζουν», που έφυγαν από την έδρα του ΠΑΣ έχοντας κάνει μόνο ένα σουτ. Κανονική αιχμαλωσία.

Η συνέχεια αναμένεται δραματική. Γιατί η ΑΕΚ θέλει νίκη με τον Πανθρακικό και ίσως ψάξει διαφορά δύο γκολ, ώστε να έχει πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη περίπτωση ισοβαθμίας. Ο δε Πανθρακικός, στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής θα αναζητήσει θετικό αποτέλεσμα και μελλοντικά θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε τριπλή ισοβαθμία που θα περιλαμβάνει και τη Βέροια, ομάδα που τον κέρδισε δύο φορές στο πρωτάθλημα.

Ρυθμιστές σε ένα φινάλε πρωτοφανές; Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο μεν Ατρόμητος έχει να αγωνιστεί με ΟΦΗ και ΑΕΚ, ο δε Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει Αρη και ΟΦΗ.

Δύο αγωνιστικές γεμάτες ματς που θα προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον. Τόσο στην ουρά όσο και στην κορυφή.