Τη διαβεβαίωση ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε ερώτηση εάν το ντιλ της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank έχει καταλήξει σε «ναυάγιο» απάντησε αρνητικά:

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ναυάγιο στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργο, ενώ σε άλλη ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν φοβάται «νέες αναταράξεις».

Σχετικά με την μετάθεση της σημερινής του συνάντησης με τους επικεφαλής της τρόικας διευκρίνισε ότι κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να γίνει καλύτερη προετοιμασία των δύο πλευρών και σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, εντάσσεται και ο σημερινός συντονισμός με τον κ. Σαμαρά.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα θέματα που αφορούν στην κινητικότητα και τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο, στον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι», η ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο, ζητήματα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2013 -2014, αλλά και η ρύθμιση για τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών.