Στο «limit down» του 30% διαπραγματεύονταν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank, στον απόηχο της αναστολής της συγχώνευσης Εθνικής- Eurobank, συμπαρασύροντας και τον τραπεζικό δείκτη σε κάθετη πτώση 18,53%, αλλά και την υπόλοιπη χρηματιστηριακή αγορά.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί στα 0,364 ευρώ, με συναλλαγές 2.934.668 τεμάχια, ενώ η μετοχή της Eurobank υποχωρεί στα 0,105 ευρώ διακινώντας 992.492 τεμάχια.

Σημειώνεται ότι στο σύστημα υπάρχει μεγάλος όγκος ανεκτέλεστων εντολών πώλησης. Για την Εθνική 5.658.005 μετοχές και για την Eurobank 543.796 τεμάχια.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί, από τις αρχές του έτους, σε ποσοστό 71,78% και η μετοχή της Eurobank καταγράφει απώλειες 83,62%, ενώ η χρηματιστηριακή τους αξία κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Στα 446 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής και μόλις στα 58 εκατ. ευρώ της Eurobank.

Ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑ διαμορφώνεται στις 802,40 μονάδες με απώλειες 2,50%.

Ανοδικά κινούνται 10 μετοχές, 51 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Eurobank-30%, Εθνική -30,%, Attica Bank-30,% και Unibios -18,82%.


Την Τρίτη συνέρχονται τα Δ.Σ των Τραπεζών

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική, το Δ.Σ της τράπεζας συνέρχεται αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2013, για να αποφασίσει τη σύγκληση, κατά νόμο, Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της σύμφωνα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης για τις συστημικές τράπεζες.

Εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου

Επίσης και η Eurobank θα συγκαλέσει αύριο Τρίτη 9 Απριλίου 2013 το Διοικητικό της Συμβούλιο με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία της συγχώνευσης των δύο Τραπεζών θα ληφθούν από τον κοινό μέτοχο, που θα είναι το ΤΧΣ.

Όπως είναι γνωστό, το ΤΧΣ έχει δεσμευθεί για την πλήρη κάλυψη των ΑΜΚ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και έχει ήδη προκαταβάλει τα αναγκαία κεφάλαια, διασφαλίζοντας απολύτως τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και εξασφαλίζοντας πλήρως όλες τις καταθέσεις, στο σύνολό τους.


Κεδίκογλου: «Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις σε Εθνική και Eurobank»

Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank, τόνισε, τη Δευτέρα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 σημειώνοντας ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από