Το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως της στάσης του Κρεμλίνου έναντι των γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία επισκίασε την παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στα εγκαίνια της Βιομηχανικής Έκθεσης του Αννόβερου την Κυριακή, μαζί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έξω από το κτίριο της έκθεσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ρωσικές αρχές στα παραρτήματα των Ιδρυμάτων των Χριστιανοδημοκρατών «Κόνραντ Αντενάουερ» και των Σοσιαλδημοκρατών «Φρίντριχ Έμπερτ», προχωρώντας μάλιστα σε προσωρινή κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αρχείων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν - η χώρα του οποίου είναι η τιμώμενη για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία στην έκθεση του Ανόβερου - υπεραμύνθηκε των επιλογών της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι τα ξένα ιδρύματα θα πρέπει να δηλώνουν ότι χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και, ως εκ τούτου, ασκούν πολιτική, ενώ υποστήριξε ότι ανάλογη νομοθεσία ισχύει και στις ΗΠΑ.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Γκέοργκ Στράιτερ επισήμανε ότι το ζήτημα θα τεθεί κατά την συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, ενώ από το Κρεμλίνο διεμηνύθη ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θα θέσει η γερμανική πλευρά.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ