Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπως αποτυπώνεται και στους διαλόγους του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Μην μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου να συζητήσετε μαζί του» φέρεται να τόνισε στους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Στουρνάρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Το σύνολο των θεμάτων που εκκρεμούν παραπέμπονται πλέον στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα στις 11 το πρωί.

Τα βασικά «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, αφορούν στο ειδικό τέλος στα ακίνητα, στην προωθούμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην κινητικότητα στο Δημόσιο (όπου η τρόικα δεν ικανοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από