«Μπαρόζο για τρίτη φορά;» αναρωτιέται το έντυπο για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique επισημαίνοντας πως αν και είναι έντονες οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Επίτροπος του Λουξεμβούργου Ρέντιγκ θα διαδεχτεί τον Mπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν αποκλείεται ο τελευταίος να είναι και πάλι υποψήφιος τον Οκτώβριο του 2014 διεκδικώντας για τρίτη φορά το αξίωμα.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το προσωπικό του μέλλον, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Βιέννη, δήλωσε: «Η εντολή μου λήγει τον Οκτώβριο του 2014. Τότε θα αποφασίσω» ενώ πρόσθεσε χαμογελώντας «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

Κατά την άποψη του Μπαρόζο, αναφέρει το έντυπο, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα θα πρέπει να προτείνουν κάποιο όνομα στα ψηφοδέλτιά τους για την προεδρία της Επιτροπής με την ευκαιρία των επικείμενων ευρωεκλογών τον Ιούνιο του 2014.

Με αυτό τον τρόπο, η ψήφος θα έχει «μια ευρωπαϊκή διάσταση» και τα κόμματα θα μπορούν «να εξηγήσουν τι επιθυμούν για την Ευρώπη», δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες με τον Αυστριακό Καγκελάριο.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο είχε προτείνει τον Μπαρόζο, δεν θα επιλέξει τον υποψήφιό του πριν τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2014, καταλήγει το δημοσίευμα.