Να ενεργήσει «με αποφασιστικότητα» κατά των σεξουαλικών κακοποιήσεων από κληρικούς, ζήτησε  ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' ζήτησε  από την Καθολική εκκλησία, υποδεχόμενος τον επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα και την Πίστη, που είναι υπεύθυνος για τα θέματα αυτά.

«Ο Άγιος Πατέρας ζήτησε από τη Σύνοδο, που συνεχίζει το έργο της στις κατευθυντήριες γραμμές που χάραξε ο Βενέδικτος ΙΣΤ', να ενεργήσει με αποφασιστικότητα σε ότι αφορά τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Βατικανού.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός Πάπας εκφράζεται δημόσια και άμεσα για αυτές τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν επί δεκαετίες κατά δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

Ζήτησε επίσης «προώθηση μέτρων για την προστασία των ανηλίκων και παροχή βοήθειας σε εκείνους που στο παρελθόν υπέστησαν τέτοιες κακοποιήσεις».

Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του προκατόχου του, ο Πάπας ζήτησε τη συνέχιση «των διώξεων κατά των ενόχων και τη δέσμευση των Διασκέψεων των Επισκόπων να διατυπώσουν και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες στον τομέα αυτό».
Διαβεβαίωσε επίσης ότι«"στην προσοχή του και στις προσευχές του είναι παρόντες με πολύ ιδιαίτερο τρόπο αυτοί που υποφέρουν, και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ είχε ζητήσει συγγνώμη εξ ονόματος της Εκκλησίας από τα θύματα και είχε ταχθεί υπέρ της μηδενικής ανοχής.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ