Πολύνεκρη τραγωδία συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης στην Βομβάη από την κατάρρευση ενός παράνομου και υπό κατασκευή κτιρίου.

Τους 35 ξεπέρασε ο αριθμός των νεκρών ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η αστυνομία.

Άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ανέσυραν ζωντανούς 40 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε στην περιοχή Θέιν, στα περίχωρα της παραθαλάσσιας πόλης, αργά χθες το βράδυ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι 59 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία.

Όπως δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Ντιγκαμπάρ Τζανγκλ, 13 παιδιά, 11 άνδρες και 11 γυναίκες σκοτώθηκαν, ενώ κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου ενδέχεται να υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πολλά από τα θύματα ήταν μετανάστες εργάτες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου πραγματοποιούνταν με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς και χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ενώ το επταώροφο κτίριο κατασκευάστηκε μέσα σε έξι εβδομάδες.

Οι τέσσερις όροφοι ήταν ήδη κατειλημμένοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή και τριών ακόμη ορόφων και χτιζόταν ένας όγδοος.

Νωρίς σήμερα το πρωί, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανά πέντε παιδιά που είχαν καταπλακωθεί από κομμάτια τσιμέντου και μετάλλου ενώ παρακολουθούσαν εκατοντάδες άνθρωποι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IANS.

Η αστυνομία κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον του κατασκευαστή, ο οποίος διαφεύγει.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν περίπου 250 τέτοια παράνομα κατασκευασμένα κτίρια στο Θέιν και κατηγόρησαν τις τοπικές αρχές ότι απέτυχαν να λάβουν μέτρα κατά των κατασκευαστών.

Η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στις ινδικές πόλεις, όπου τα κτίρια κατασκευάζονται συχνά χωρίς άδειες, με ακατάλληλες τεχνικές και υλικά.