Ακόμα και σταυρούς από τάφους, μανουάλια και χάλκινα καζάνια έλιωνε κύκλωμα διακίνησης χαλκού στην Πάτρα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδος και της ΕΛΑΣ, για εντοπισμό κλεμμένων ποσοτήτων χαλκού, εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση 5 τόνων χαλκού, στην περιοχή Γλαύκου Πατρών. Όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ «από το είδος των κατασχεθέντων υποδηλώνονται κλοπές σε νεκροταφεία, αποθήκες, εκκλησίες και αγωγούς ΔΕΗ καθόσον πρόκειται για σταυρούς τάφων, χάλκινα καζάνια, εκκλησιαστικά μανουάλια και καλώδια».

Παράλληλα σε κοινές επιχειρήσεις με συναρμόδιες υπηρεσίες το ΣΔΟΕ ανακάλυψε τις τελευταίες ημέρες από κλεμμένα απορρυπαντικά έως και λαθραία τσιγάρα που είχαν δηλωθεί ως …ηλεκτρικές σκούπες.

Ειδικότερα:

* Σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Ασφάλειας Αττικής στον Ασπρόπυργο, αποκαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν 4.961 χαρτοκιβώτια απορρυπαντικά, αξίας 100.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από αποθήκη μεγάλης αποθηκευτικής επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη. Το φορτίο, με πλαστά παραστατικά, ήταν έτοιμο να προωθηθεί στην Αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

* Στο λιμάνι του Πειραιά, σε έλεγχο του ΣΔΟΕ, αποκαλύφθηκε ότι λαθραίο φορτίο 320.000 πακέτων τσιγάρων είχε δηλωθεί σαν ηλεκτρικές σκούπες από Σιγκαπούρη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.072.000 ευρώ.