Ενα καινούργιος εμβληματικός χώρος με κατακόκκινο χρώμα «φύτρωσε» μέσα στην τσιμεντένια αρχιτεκτονική του Σάουθμπανκ του Λονδίνου.

Σχεδιασμένο από τον Χέιγουορθ Τόμπκινς (σε συνεργασία με τους θεατρικούς συμβούλους της εταιρείας Charcoalblue), το «The Shed» είναι ένας προσωρινός τόπος συναντήσεων για τις επόμενες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου. Μια ακόμη πινελιά στην πολιτιστική σκηνή του Σάουθμπανκ, όπου εδώ και χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για κάθε είδους καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Το νέο οίκημα, πρόκειται να λειτουργήσει ως μια τρίτη αίθουσα για το Εθνικό Θέατρο, όσο η αίθουσα Cottesloe θα παραμείνει κλειστή για τον επόμενο χρόνο. Το «The Shed» σχεδιάστηκε και χτίστηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο και φιλοξενεί 225 θέσεις κατασκευασμένες από ατσάλι και ξύλο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει παράθυρα, ενώ στις τέσσερις γωνίες του, υπάρχουν καμινάδες που χρησιμεύουν για τον φυσικό εξαερισμό του θεάτρου, καθώς δεν χρειάζεται τεχνητό.

Με αφορμή το καινούργιο κόκκινο κτίριο, το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, έχει στόχο να ανακαλύψει νέους τρόπους για θεατρικές παραγωγές, που περιλαμβάνουν νέα έργα, θεατρικά κομμάτια και κουκλοθέατρο.

Το «The Shed» θα μείνει στο Σάουθμπανκ για έναν χρόνο. Κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα μέρη που χρησιμοποιήθηκαν να είναι 100% ανακυκλώσιμα και αφού περάσουν οι 12 μήνες να μπορούν να μετακινηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.