Με φιλόδοξους σχεδιασμούς, η βιομηχανία Ε. Ι. Παπαδοπούλου ΑΕ εισέρχεται από τα μέσα Απριλίου στην αγορά ψωμιού. Δεν σκοπεύει να κάνει απλώς αισθητή την παρουσία της, αλλά θεωρεί πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να καλύψει το 25% της αγοράς ψωμιού σε φέτες. Ετσι κι αλλιώς βρίσκεται στην πρώτη θέση στην αγορά του μπισκότου –είναι η παλαιότερη μπισκοτοβιομηχανία της ελληνικής αγοράς –και στη δεύτερη θέση στην αγορά της φρυγανιάς.

Σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννα Παπαδοπούλου ανακοίνωσε χθες ότι η νέα επένδυση στο εργοστάσιο των Οινοφύτων υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ –προέρχονται από ίδια κεφάλαια –και δημιούργησε 55 νέες θέσεις εργασίας. Ηδη πλέον απασχολεί περί τους 1.200 εργαζομένους. Και όπως ανέφερε, δεν έχει προχωρήσει σε καμία απόλυση και σε καμία μείωση αμοιβών, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι, ακόμη κι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, πληρώνονται με τις αμοιβές που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει λήξει.

Οπως είπε η κυρία Παπαδοπούλου, «η νέα μονάδα διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και θα είναι ικανή να καλύψει το 25% της αγοράς του ψωμιού σε φέτες. Πρόκειται για έναν καινοτόμο τρόπο παραγωγής και συσκευασίας, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα».

Βεβαίως, παρά την κρίση, η εταιρεία συνεχίζει να έχει κέρδη κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα, αν και όχι μόνο απορρόφησε τις επιπλέον κοστολογικές επιβαρύνσεις του 2012, αλλά μεσοσταθμικά οι μειώσεις των τιμών των προϊόντων της κινήθηκαν από 5% ως και 10%.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του 2012 η εταιρεία είχε πωλήσεις ύψους 121 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2% έναντι του 2011 –αντίστοιχη αύξηση παρουσίασε και ο όγκος των πωλήσεων –ενώ τα κέρδη παρέμειναν στα προηγούμενα επίπεδα, ήταν δηλαδή περί τα 12,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχυρότερη ελληνική μπισκοτοβιομηχανία κατέχει το 65,2% της αγοράς μπισκότου –και το 62% του όγκου –και φυσικά την πρώτη θέση, ενώ στην αγορά της φρυγανιάς κατέχει το 32% και το 30% του όγκου.

Στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού θα παράγει δύο διαφορετικές κατηγορίες, χωριάτικο ψωμί σε φέτες και τετράγωνο ψωμί του τοστ, που θα διατεθούν σε επτά γεύσεις. Το χωριάτικο ψωμί σε τρεις γεύσεις, σταρένιο με 6 δημητριακά, ολικής αλέσεως με σίκαλη και πολύσπορο, και το ψωμί του τοστ σε τέσσερις γεύσεις, σίτου, ολικής αλέσεως, πολύσπορο και με καλαμπόκι.