Οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν για το θέμα του ανασχηματισμού στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τον αναβρασμό που προκαλεί το περίφημο σχέδιο «Αθηνά». Στο στόχαστρο ορισμένων βουλευτών και στελεχών βρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος στηρίζεται πολιτικά από την Αγίου Κωνσταντίνου, μετά την απόφαση του κόμματος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση που υπάρχει διάσταση απόψεων του κόμματος με υπουργό δικής του «επιρροής» στην τρικομματική κυβέρνηση.Με αφορμή την συζήτηση για το νομοσχέδιο, ανέκυψε παλαιότερο ζήτημα αν πρέπει το κόμμα να στηρίζει υπουργούς οι οποίοι διαφοροποιούνται από τη γραμμή του κόμματος, ενώ ακούστηκαν απόψεις περί αναγκαιότητας η ΔΗΜΑΡ «να αξιολογήσει και τους δικούς της υπουργούς στο κυβερνητικό σχήμα και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με την ίδια ομάδα ή αν πρέπει να την αλλάξει με πολιτικά πρόσωπα».

Από κάποιους βουλευτές της ΚΟ εκφράστηκε η άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να συμμετέχει με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση και όχι με εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, όπως τώρα με τους Αντ. Μανιτάκη, Αντ. Ρουπακιώτη, Θ. Παπαθεοδώρου και Φ. Σκοπούλη.

Ενας από τους βουλευτές που επικρίθηκαν για «προσωπικές φιλοδοξίες και κίνητρα» που βγήκαν στην επιφάνεια με αφορμή τη στάση του κ. Παπαθεοδώρου στο σχέδιο «Αθηνά» ήταν ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης, ο οποίος με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. «Αν ήθελα να γίνω υφυπουργός Παιδείας και υπουργός θα γινόμουν στα τριάντα μου, με το ΠΑΣΟΚ στα ύψη», λέει, εμφανώς οργισμένος για τα «συντροφικά μαχαιρώματα».

Δεν είχαν ιδέα για τον αντιπρόεδρο

Για έλλειψη ενημέρωσης σε λεπτά ζητήματα «καθημερινότητας» γκρινιάζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Παράδειγμα, η άγνοια ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι πρόσωπο που στηρίζει το κόμμα. Ετσι, όταν επισκέφτηκε το ενιαίο Ταμείο ομάδα βουλευτών ο τελευταίος δεν γνώριζε τίποτα. Ο αντιπρόεδρος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την επομένη επικοινώνησε με στέλεχος της ΚΟ και εξέφρασε την έκπληξή του γιατί δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη των βουλευτών.