Το καλλιτεχνικό εγκώμιο του Αλκίνοου Ιωαννίδη πλέκει η διαδικτυακή έκδοση της γαλλικής Liberation, χαρακτηρίζοντας τον κύπριο τραγουδοποιό ως τη μόνη «σίγουρη επένδυση» στην Κύπρο.

«Οταν οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου θα έχουν εκτεθεί και η σαστισμένη ανθρωπότητα θα κοιτάξει με προσοχή τα ερείπια του καπιταλισμού, θα μείνει μόνο η μουσική» γράφει η Liberationστο blog της Trans Eurock Express

για την ευρωπαϊκή ροκ μουσική. Και συνεχίζει: «Ορισμένοι οικονομολόγοι καλά πληροφορημένοι (μα δεν είναι αυτό ένα οξύμωρο;) σκέφτονται πως η Κύπρος θα μας προσφέρει μια ευχάριστη πρόγευση στο προσεχές μέλλον. Αλλιώς, στην Κύπρο, όταν σκεφτόμαστε μουσική, σκεφτόμαστε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε δυναμικά στη δεκαετία του ’90 και δεν έπαψε έκτοτε να δείχνει την ίδια δύναμη».

Το blog της Liberation αναφέρει ως κορυφαία δουλειά του Αλκίνοου Ιωαννίδη το άλμπουμ «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γαλλική εφημερίδα στρέφει την προσοχή της στο φαινόμενο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Τον περασμένο Ιούνιο είχε αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα στον κύπριο τραγουδιστή γράφοντας χαρακτηριστικά «Από τον Μπαχ στους AC/DC».