Τη διάθεση ποσού επτά εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν στο κόστος για 7.000 νέες συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο και θα εξυπηρετήσουν κατοίκους του Θριασίου Πεδίου, πρότεινε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός (φωτογραφία).
Σύμφωνα με την εισήγησή του στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το ποσό θα δοθεί με τη μορφή μακροχρόνιου δεκαετούς ή δεκαπενταετούς δανείου και η αποπληρωμή του θα γίνεται σταδιακά μέσω ενός συμβολικού τέλους υπέρ της περιφέρειας, που θα παρακρατείται από τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.
Με τον τρόπο αυτόν θα σταματήσει η ομηρεία των κατοίκων της περιοχής από τη βιομηχανία εκκένωσης βόθρων, ενώ θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής και οι υγειονομικές συνθήκες και θα σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, των υπογείων υδάτων και της θάλασσας.
«Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν όχι μόνο φρέσκες ιδέες, αλλά και την ταχεία και αποτελεσματική υλοποίησή τους», τόνισε ο κ. Σγουρός. Οπως υπογράμμισε εξάλλου, η ανυπαρξία σύγχρονων υποδομών αποχέτευσης έχει οδηγήσει την Ελλάδα προ των πυλών για την επιβολή βαρύτατων προστίμων, που ισοδυναμούν με 70.000 ευρώ την ημέρα. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από