Αρχισαν και πάλι οι προσπάθειες στην Λευκωσία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι νομικές ενέργειες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα των τριών κυπριακών τραπεζών, Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, εφόσον υπογραφούν οι συμβάσεις σήμερα το πρωί, αναμένεται να γίνουν αμέσως μετά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των καταστημάτων την Τρίτη 26 Μαρτίου το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Eurogroup εκανε έκκληση προς την κυπριακή κυβέρνηση για την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την μεταβίβαση των υποικαταστημάτων.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και τα καταστήματα της Ελληνικής τράπεζας. Βασικός στόχος παραμένει να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα των τριών Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα την προσεχή Τρίτη.

Με την ένταξη και των καταστημάτων της μικρότερης Κυπριακής τράπεζας που έχει παρουσία στη χώρα μας, διασφαλίζονται στο σύνολό τους οι τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα, όπως –φυσικά – και το σύνολο των καταθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική τράπεζα διαθέτει δίκτυο 29 καταστημάτων στη χώρα μας.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Τράπεζα Πειραιώς θα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην χώρα μας – μετά την Εθνική – αφού θα περιλαμβάνει εκτός την μητρική Τράπεζα Πειραιώς και τις τράπεζες Αγροτική, Γενική, Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική.