Εκπλήξεις έκρυβε η καταµέτρηση των ψηφοδελτίων για το νέο Πολιτικό Συµβούλιο αφού, σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα, «έσπασε» η πρόταση της ηγεσίας και έµειναν εκτός τρεις από τους επισήµως προτεινόµενους: η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο γραµµατέας της Νοµαρχιακής Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου και η Ασπα Παπαηλιού της οµάδας Καρχιµάκη.

Οπως φάνηκε από τα αποτελέσµατα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στήριξε τον αυτοπροτεινόµενο Θεσσαλονικιό Αντώνη Σαουλίδη, πέµπτο σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οµάδα των σκληρών βενιζελικών πέρασε στο Πολιτικό Συµβούλιο τον επίσης αυτοπροτεινόµενο Κώστα Μπελτεγρή, το όνοµα του οποίου σβήστηκε στο παρά πέντε από την επίσηµη πρόταση. Επίσης εξελέγη ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην κορυφή εξελέγη ο Αντ. Σαουλίδης, ενώ στη δεύτερη θέση ισοψήφησαν οι Π. Αλαµάνος, Θ. Μωραΐτης. Οριακά εξελέγη ο έως χθες συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Αντώνης Σαουλίδης 61, Παναγιώτης Αλαµάνος 60, Θάνος Μωραΐτης 60, Τόνια Αντωνίου 58, Κώστας Σκανδαλίδης 56, Νάντια Γιαννακοπούλου 56, Χαρά Κεφαλίδου 55, Μιχάλης Καρχιµάκης 54, Φώφη Γεννηµατά 53, Κυριάκος Πιερρακάκης 46, Βασίλης Κεγκέρογλου 43, Κώστας Μπελτεγρής 41, Πάρις Κουκουλόπουλος 40

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Χρ. Παπαστεργίου 37, Α. Παπαηλιού 31, Σ. Ράπτη 23