Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, έχει ιδιαίτερη εμπειρία διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα, έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές και έχει ιδρύσει την επιτυχημένη εταιρεία Piscines Ideales, ωστόσο στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός τον Μάιο του 2012 όταν ως στέλεχος της Δράσης του Στέφανου Μάνου συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο.

Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν στον αέρα και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με συνέπεια στο τέλος ο Πέτρος Τατσόπουλος να αποχωρήσει από το πάνελ βρίζοντας. Αργότερα ο Στέλιος Σταυρίδης ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, κάτι που δεν έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Δράσης. Τον Ιούνιο ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει πέντε γλώσσες και έχει διοικήσει μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Piscines Ideales.