Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην γαλλική πολιτική ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν γίνει αυτό δεν θα είναι από «δίψα για την εξουσία», αλλά από αίσθηση ευθύνης προς τους γάλλους πολίτες.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Valeurus Actuelles, ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει  χαρακτηριστικά ότι μπορεί να μην έχει «άλλη επιλογή» από το να επιστρέψει. Μετά την ήττα του από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο Μάιο, ο Σαρκοζί αποχώρησε, αλλά η γαλλική Δεξιά έκτοτε αδυνατεί να βρει τον βηματισμό της και να καταλήξει σε μια προσωπικότητα που θα ηγηθεί.

«Θα είναι ατυχία, αλλά μπορεί αν έρθει μια στιγμή που η ερώτηση δεν θα είναι "το θέλεις;", αλλά "έχεις άλλη επιλογή;"» τονίζει ο Σαρκοζί στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη.  

«Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορώ πια να λέω: "Είμαι ευτυχισμένος, πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο, πηγαίνω σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο". Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κατέβω στην πολιτική. Οχι από επιθυμία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος. Και μόνο επειδή πρόκειται για τη Γαλλία» προσθέτει ο Σαρκοζί.

Τον Μάιο ο 58χρονος Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό πολιτική λέγοντας ότι επιθυμεί να περάσει περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα του Κάρλα Μπρούνι και τη νεογέννητη κόρη τους Τζούλια.

Το κόμμα UMP της γαλλικής Δεξιάς διχάζεται για να βρει έναν διάδοχό του ανάμεσα στον πρώην Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και τον επικεφαλής του κόμματος Ζαν Φρανσουά Κοπέ. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι το 2017.
 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από