Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το διορισμό του Τζακ Λού στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του εντός της εβδομάδας.

Οι γερουσιαστές ενέκριναν τον υποψήφιο που πρότεινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με ψήφους 19 υπέρ έναντι 5 κατά. Η ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να δώσει και αυτή την έγκρισή της σε ψηφοφορία που ενδέχεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Ο Λού, το "δεξί χέρι" του προέδρου στο Λευκό Οίκο, θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον Τίμοθι Γκάιτνερ. Μολονότι ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το διορισμό του, ο Λού αναμένεται ότι δεν θα δυσκολευτεί να πάρει το "πράσινο φως" από τη Γερουσία όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, με 53 έδρες έναντι 45 για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Νωρίτερα την Τρίτη η Γερουσία άνοιξε το δρόμο και για την επικύρωση του διορισμού του Τσακ Χέιγκελ στη θέση του Λίον Πανέτα, υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικανοί ήραν τις αρχικές αντιρρήσεις τους που είχαν μπλοκάρει την προεδρική επιλογή. Με ψήφους 71 υπέρ έναντι 27 κατά, το Σώμα αποφάσισε να τερματίσει τις συζητήσεις για το θέμα και να προχωρήσει σε ψηφοφορία επικύρωσης του διορισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 15 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές -αντίθετα από συναδέλφους τους που είχαν εκφράσει δυσπιστία- ψήφισαν υπέρ του Χέιγκελ  ο οποίος άλλωστε ήταν γερουσιαστής του κόμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από