Κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα στο ύψος της διασταύρωσης Κοίλων στην Κοζάνη, λόγω συσσώρευσης στο οδόστρωμα μεγάλου όγκου νερού και λάσπης. Η κυκλοφορία από τα Κοίλα έως τον κόμβο της Καλαμιάς διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων δρόμων, ενώ στο σημείο συνεργεία προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

Η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, καθώς συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τα Γιαννιτσά Πέλλας περισσότερα από 200 σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν επιβάτες τεσσάρων οχημάτων, που είχαν ακινητοποιηθεί σε πλημμυρισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Κοκολάκη, κατά τη διάρκεια της νύχτας αποφασίστηκε να γίνει τεχνητή εκτόνωση υδάτων στο φράγμα του Άγρα, έξω από την πόλη της Έδεσσας. Αυτό, διότι υπήρχε κίνδυνος υποχώρησης του φράγματος, κάτι που θα προκαλούσε ανυπολόγιστες ζημιές. Επιλέχτηκε να γίνει τεχνητή εκτόνωση μέρους του νερού, που σκέπασε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, στα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν οικισμοί και χωριά.

Προβλήματα από τη νεροποντή αναφέρθηκαν επίσης στην πόλης της Βέροιας, την Αριδαία Πέλλας, όπου μάλιστα πλημμύρισε το δημαρχείο Αλμωπίας, καθώς και στη Γουμένισσα Κιλκίς, όπου έγιναν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια. Οι κάτοικοι μετρούν από το πρωί τις πληγές, που άφησε η ισχυρή νεροποντή σε κτίρια και αγροτικές καλλιέργειες. Αρκετοί αγρότες επικοινωνούν από το πρωί με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να δηλώσουν καταστροφές, και συνεργεία του ΕΛΓΑ αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα ελέγχους, ώστε να καταγράψουν τις ζημιές. Από την κακοκαιρία προκλήθηκε επίσης διακοπή υδροδότησης σε πολλές από τις παραπάνω περιοχές.

Εξάλλου, δυνατή βροχόπτωση έπληξε την Κοζάνη και την Καστοριά, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε αυτές τις περιοχές σε δέκα περιπτώσεις για άντληση νερών από σπίτια.