Tις τρεις συνεχόμενες νίκες έφτασε ο Πλατανιάς μετά τη χθεσινή επί της ΑΕΚ με 2-1, σταματώντας το αήττητο σερί της Ενωσης (είχε να χάσει έξι αγωνιστικές) και την προσπέρασε στη βαθμολογία, όπως και τους ΟΦΗ, Πανθρακικό.

Η ΑΕΚ που προσπάθησε τόσο πολύ να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη έμπλεξε πάλι, αφού κατρακύλησε στη βαθμολογία (βρίσκεται πλέον μόνο πάνω από Βέροια, Αρη και Κέρκυρα) και όχι τίποτα άλλο, αλλά ακολουθούν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και το ματς με τη Βέροια που επίσης κινδυνεύει.

Οι Χανιώτες είχαν την τύχη να ξεκινήσουν στο 3′ με γκολ του Ναζλίδη –πολυτιμότερος του αγώνα με γκολ και κερδισμένο πέναλτι –(1-0), αλλά την ατυχία να χάσουν τον Κάστελς (υπέστη ρήξη τετρακέφαλου και χειρουργείται σήμερα) στο 13′. Δέχτηκαν την ισοφάριση (1-1) με κεφαλιά του Φέτση στο 17′ ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Γκερέιρο στο δοκάρι, ενώ είχαν εκτός μάχης παίκτες όπως ο Μπέλιτς, Ποτουρίδης και Κανακούδης. Παράλληλα ο Γιάννου βρισκόταν σε μέτρια ημέρα και ο Τετέ άντεξε μέχρι το 60ό οπότε ζήτησε αλλαγή.

Τον Πλατανιά βοήθησαν και οι «αλχημείες» του Λίνεν που ξεκίνησε με ρόμβο, τον μετέτρεψε μετά το 20′ σε 4-4-2 και στο δεύτερο ημίχρονο σε 4-1-4-1. Οταν τραυματίστηκε ο Βλάχος δεν είχε αμυντικό, αφού είχε θεωρήσει ότι ο Τσουκαλάς δεν χρειαζόταν και τον άφησε εκτός 18άδας. Η ΑΕΚ από το 1-1 και μετά ισορρόπησε το ματς και έδειχνε ικανή να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ηρθε όμως στο 74′ ο Ναζλίδης με την… πονηριά του να πάρει το πέναλτι από τον Καραλή, το οποίο εκτέλεσε ο Αναστασάκος και πέτυχε το 2-1.

Πλέον οι άνθρωποι του Πλατανιά δικαιούνται να κοιτάζουν το μέλλον με αισιοδοξία και το πρόσφατο παρελθόν με υπερηφάνεια. Οταν τίποτα δεν πήγαινε καλά, αυτοί στήριξαν τον Αγγελο Αναστασιάδη και τώρα εισπράττουν δικαίως τα εύσημα για την επιλογή τους.

Ο διαιτητής Ιωαννίδης έκανε λάθος στον καταλογισμό του πέναλτι, ενώ θα μπορούσε να δώσει ένα άλλο λίγο μετά όταν ο Γιακουμάκης σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή.

Εδειξε κίτρινες στους: Μητρόπουλο, Δημήτρη, Τσουμάγκα, Φέτση, Αγκιλέρα, Φούντα, Αναστασάκο.

Πλατανιάς (Αναστασιάδης):Κηπουρός, Γκονζάλες, Κάστελς (13′ λ.τ. Μαραγκουδάκης), Κουρτεσιώτης, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τέτε (74′ Γιακουμάκης), Κάλαϊντζιτς, Ναζλίδης, Γιάννου (67′ Δέντσας), Αναστασάκος.

ΑΕΚ (Λίνεν):Κωνσταντόπουλος, Βλάχος (68′ λ.τ. Καραλής), Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Μητρόπουλος, Φέτσης (79′ Φουρτάδο), Κορδέρο, Γκερέιρο, Φούντας (79′ Κατίδης), Πετρόπουλος.