«Ημουν εδώ, μπροστά σε όλους εσάς πριν από 15 χρόνια και δεν είχα ιδέα τι έκανα. Ημουν απλά ένα παιδί. Και έφυγα και ποτέ δεν πίστεψα ότι θα επέστρεφα εδώ» είπε ο Μπεν Αφλεκ σε μια από τις πιο δραματικές ομιλίες που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια στα Οσκαρ.

Ο 41χρονος ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στα 85α Οσκαρ και μετά βίας συγκράτησε τα δάκρυά του.

Θυμήθηκε τη χρονιά που είχε πάρει το Οσκαρ Σεναρίου για το «Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» σε ηλικία μόλις 26 ετών. Οταν και πίστεψε ότι ουδέποτε θα επέστρεφε στο πόντιουμ των Οσκαρ ως νικητής.

Ο Αφλεκ, που δεν ήταν υποψήφιος για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Επιχείρηση: Αργώ» («Argo»), πήρε πολλά τέτοια βραβεία στο μεσοδιάστημα και τελικά έφυγε από τη βραδιά των Οσκαρ με το βαρύτιμο αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία.

Παρακολουθήστε εδώ την απονομή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο Argo.

Μετά τη συγκινητική ομιλία του ο Αφλεκ έγινε πιο ευδιάθετος. Πανηγύρισε στα παρασκήνια με τους συμπαραγωγούς του φιλμ, τον Γκραντ Χέλσοφ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ, μαζί με τον Τζακ Νίκολσον που τους απένειμε το βραβείο και έπειτα πήγε υπερήφανος να δει το όνομά του να χαράσσεται στο χρυσό αγαλματίδιο.

Μάλιστα ο Αφλεκ φρόντισε να στείλει τη φωτογραφία της στιγμής μέσω Twitter, ευχαριστώντας την Ακαδημία του Χόλιγουντ και τον Τόνι Μέντες που δάνεισε την ιστορία του για να γυριστεί η ταινία. «Ευχαριστώ Ακαδημία, Τόνι, ηθοποιούς και συνεργείο. Τι εμπειρία ήταν το Argo για όλους εμάς!» έγραψε.