Σε μια τελετή με μεγάλα ονόματα μα και αμφιλεγόμενες ταινίες (λίγα τα πραγματικά αριστουργήματα στη λίστα, και κανένα τους «φαβορί»), ο παρουσιαστής Σεθ ΜακΦάρλαν τραγούδησε για τα αγαπημένα του… στήθη στο Χόλιγουντ και μάλιστα υπό το βλέμμα του Γουίλιαμ Σάτνερ ως Κυβερνήτη Κερκ του Σταρ Τρεκ. Eνα από τα πετυχημένα αστεία της βραδιάς.

Οχι πως όλα έβρισκαν στόχο.

Κρίμα γιατί, αισθητικά μιλώντας, το φετινό σκηνικό ήταν από τα πλέον καλούγουστα.

Πιο παράδοξη στιγμή, η εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, που έδωσε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο «Αργκο» που, όμως, έφυγε με μόλις τρία Όσκαρ από την απονομή.

Γενικές παρατηρήσεις: Ο Κριστόφ Βαλτς πρέπει να κάνει εικόνισμα τον Κουέντιν Ταραντίνο (δυο υποψηφιότητες, δυο βραβεύσεις, και οι δυο για ταινίες του σκηνοθέτη – ροκ σταρ).

Ο Λίαμ Νίσον παραμένει ο πιο επιβλητικός «ήρωας» του Χόλιγουντ, κάτι σαν Τσαρλς Μπρόνσον με το πρεστίζ του Λόρενς Ολίβιε.

Ο Μίκαελ Χάνεκε δεν είναι μισάνθρωπος. Και ο Μπίλι Κρίσταλ, ο καλύτερος παρουσιαστής που πέρασε ποτέ από τα Όσκαρ – ίσως και να έπρεπε να μονιμοποιηθεί.

Το απαραίτητο γκλάμουρ εμφανίστηκε με το αφιέρωμα στα μιούζικαλ.Οι Ζέτα Τζόουνς (σε φλασιά από το Chicago), Xάντσον (σε αντίστοιχη παραπομπή για το Dreamgirls) και σχεδόν ολόκληρο του καστ των «Aθλιων» έδωσαν το παρόν και, αν μη τι άλλο, ικανοποίησαν τους οπαδούς του είδους.