Στον θρόνο της πιο ακριβοπληρωμένης τραγουδίστριας κάθεται αναπαυτικά η Μαντόνα, καθώς σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του Billboard για το 2012.

Η 54χρονη τραγουδίστρια άφησε πίσω της με μικρή διαφορά τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τον συνιδρυτή των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς.

Είναι η δεύτερη φορά που η Μαντόνα κατακτά τον τίτλο της ακριβοπληρωμένης μέσα σε διάστημα πέντε ετών. Η εργασιομανής βασίλισσα της ποπ πρόσθεσε στους τραπεζικούς της λογαριασμούς περίπου 26 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο. Βοήθησε σε αυτό και η παγκόσμια περιοδεία της «MDNA» που χαρακτηρίζεται ως η πιο επιτυχημένη της περσινής χρονιάς.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν είχε έσοδα ύψους 25,1 εκατ. ευρώ κυρίως από τις συναυλίες του με αφορμή το άλμπουμ «Wrecking Ball».

Τρίτος στην λίστα του Billboard είναι ο Ρότζερ Γουότερς με έσοδα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ από την περιοδεία του «The Wall Live». Ακολουθουν οι Van Halen με έσοδα 15 εκατ. ευρώ από τις συναυλίες τους.

Ο αναλυτής του Billboard Γκλεν Πίπλς σχολιάζει ότι «τα κέρδη των καλλιτεχνών προέρχονται κυρίως από τις ακριβοπληρωμένες συναυλίες». Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από τις συναυλίες των 40 καλλιτεχνών της λίστας αποτελούν το 68,9% των συνολικών κερδών τους.

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται ο βετεράνος της κάντρι μουσικής Κένι Τσέσνι, οι Dave Matthews Band, ο Τιμ ΜακΓκρόου, ο Τζέισον Αλντιν και η βρετανική μπάντα Coldplay.

Η δέκατη θέση ανήκει στον καναδό τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών έχει καταφέρει να κερδίζει 12 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.

«Για την πρώτη δεκάδα της λίστας, το 84.2% των εσόδων προέρχεται από τις συναυλίες. Το ποσοστό αυτό θα ήταν υψηλότερο αν δεν έκανε την διαφορά ο Τζάστιν Μπίμπερ – με μόλις 60.1% των εσόδων από την περιοδεία του» σχολιάζει ο Πιπλς.

Η περσινή νικήτρια Τέιλορ Σουίφτ έπεσε στην 15η θέση – ακριβώς επειδή δεν πραγματοποίησε συναυλίες. Η Αντέλ παρά το γεγονός ότι δεν έκανε περιοδεία, έφτασε στην 11η θέση με έσοδα ύψους 10,5 εκατ. ευρώ καθώς είχε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ στις ΗΠΑ για το 2011 και το 2012.