«Δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν μπορεί να βρει κρεβάτι εντατικής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμουμετείχαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου και ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης.

«Ο Πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα. Στα επόμενα δύο χρόνια διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από αυτή την επιλογή μας» προσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας (έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, τήρηση προϋπολογισμών για τη λειτουργία των νοσοκομείων), ο Πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.