Το κόλπο απόκτησης του γκανέζου αμυντικού μέσου Ντέρεκ Μπόατενγκ έκανε χθες ο Ολυμπιακός, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με το Skysports. Ο 30χρονος χαφ υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και υπήρξε συμφωνία με τους Ερυθρόλευκους για συμβόλαιο τριών μηνών με οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έχει κάνει προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS) για να μείνει ελεύθερος από την Ντνίπρο. Ουκρανικά δημοσιεύματα ανέφεραν χθες το βράδυ ότι η Ντνίπρο ζητά 2,4 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Μπόατενγκ. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θα περιμένει τα σχετικά έγγραφα του ποδοσφαιριστή από τη ΦΙΦΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Γκανέζος θα επιστρέψει στη Νότια Αφρική για να τακτοποιήσει προσωπικές υποθέσεις του και τις προσεχείς ημέρες θα επιστρέψει στην Αθήνα για να τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ. Ο ισπανός τεχνικός συνεργάστηκε με τον γκανέζο διεθνή (πήρε μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής) στη Χετάφε για δύο χρόνια (2009-2011), που είχε φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Ντνίπρο, έναντι 5 εκατ. ευρώ (υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο).