«Η κυβέρνηση κατανοεί ότι υπάρχει αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους», παραδέχθηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «προσπαθούμε να δώσουμε λύση, όπως δώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι».

Σχετικά με τα σενάρια για το φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης υποστήριξε ότι «εμείς θέλουμε έναν ενιαίο φόρο που θα αντικαταστήσει παλαιότερους φόρους, όπως είναι το Ειδικό Τέλος μέσω ΔΕΗ και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας».

Σημείωσε ότι «θέλουμε να έχουμε μια μικρότερη επιβάρυνση των πολιτών, για να μπορέσει αυτός ο φόρος να είναι δυνατόν να πληρωθεί».

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν έχει αποφασιστεί το ύψος του αφορολόγητου για τα ακίνητα, είπε ότι «υπάρχουν διάφορα σενάρια», αλλά, συμπλήρωσε «δεν έχουμε καταλήξει».

Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση. Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αυτό θα προέλθει μέσα από μια συμφωνία και με την τρόικα».