Ο Ιάπωνας Καζιγιάμα δεν έχει προλάβει να έρθει στον Παναθηναϊκό ακόμη, αλλά οι μελλοντικοί συμπαίκτες του άρχισαν… χαρακίρι νωρίτερα, με τη Βέροια να σκορπίζει (3-0) τους Πράσινους. Μόνο η ομάδα του Καλαϊτζίδη υπήρχε στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει το μυαλό του στην καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 2-0 ο Ορέστης Καρνέζης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού καθώς ο διεθνής κίπερ βγήκε νικητής σε πολλά τετ α τετ!

Ο Ολαϊτάν με τον Ιωάννου και τον Μπαργκάν χόρεψαν πολλές φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Λουκάς Βύντρα έχει ευθύνη και στα τρία γκολ, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης έκανε άστοχη έξοδο στο 2-0. Η αλλαγή του Ρότσα στο κέντρο της άμυνας (Βελάσκες αντί Τριανταφυλλόπουλου και ο Βύντρα από αριστερά στα δεξιά) δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό, όπως δεν βοήθησε ούτε ο Μαρίνος που έπαιξε δεξί μπακ αντί του τραυματία Σεϊταρίδη.

Η Βασίλισσα του Βορρά με σωστή τακτική, πίεση ψηλά και με την εμπειρία των Γεωργέα και Καφέ που έτρεχαν ασταμάτητα, κατάφερε να υπερισχύσει του Παναθηναϊκού στο κέντρο. Ο Βιτόλο φαινόταν πολύ μόνος και αποκομμένος από τους υπόλοιπους και ο Ρότσα καθυστέρησε να τον βοηθήσει βάζοντας κοντά του τον Σο αντί του κακού Χριστοδουλόπουλου.

Η Βέροια έπαιξε έξυπνα στις αντεπιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 2-0 (τα γκολ ο Ιωάννου) είχε ευκαιρίες να πετύχει τρίτο γκολ. Επειτα από τρεις – τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες ο Μπαργκάν με κούρσα και βολίδα «έγραψε» το 3-0 στο 54′, ενώ ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια είχε μια ανούσια υπεροχή. Η Βέροια μέχρι το 70′ είχε 25 κλεψίματα έναντι 10 του Παναθηναϊκού και μόλις 31 λάθη έναντι 54 των φιλοξενουμένων!

Το 1-0 έγινε στο 14′ όταν ο Ολαϊτάν με περίτεχνη ντρίπλα απέφυγε τους Σισόκο, Βύντρα και πάσαρε στον αμαρκάριστο Ιωάννου που δεν αστόχησε, ενώ στο 44′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έκανε το 2-0 από σέντρα του Γεωργιάδη (οι Βύντρα, Μαρίνος αντί για τον παίκτη φύλαγαν την εστία).

Η διαιτησία του Θάνου μολονότι είχε κάποια λάθη (ανατράπηκε μέσα στην περιοχή ο Μπαργκάν και χέρι σε σουτ του Μαυρία πάλι μέσα στην περιοχή) δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Κίτρινες: Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Σισόκο, Γεωργιάδης, Μαρίνος.

ΒΕΡΟΙΑ: Πέρεζ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (85′ Καλτσάς), Γκιγιέρμε, Μπαρκάν, Ιωάννου (87′ Κόστλι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος (82′ Μπαρμπαρούσης), Βιτόλο, Ζέκα, Σισόκο, Μαυρίας (71′ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (59′ Σο), Τοτσέ.

Τρεις ήττες από τους νεοφώτιστους

Aρνητικά κλείνει τη χρονιά στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αφού παραμένει στην 9η θέση και 19 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό! Και δεν είναι μόνο αυτό: ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ηττηθεί και από τους τρεις νεοφώτιστους (Πανθρακικό, Πλατανιά, Βέροια) στον πρώτο γύρο