Με τη νίκη τους αυτή οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία ως ισχυροί στο Γιουρόπα Λιγκ, η κλήρωση του οποίου για τη φάση των «32» θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου.

Το τρίτο τρίποντο των «ερυθρόλευκων», που αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση με απολογισμό εννέα βαθμών, «προσυπέγραψαν» με τα τέρματά τους οι Μανιάτης (64΄) και Μήτρογλου (73΄), οι οποίοι ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει ο Ροζίτσκι στους «κανονιέρηδες» από το 38ο λεπτό. Για την Μήτρογλου ήταν το τέταρτο εφετινό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στο Μονπελιέ η τοπική ομάδα έφερε ισοπαλία 1-1 με την Σάλκε συγκεντρώνοντας μόλις δυο βαθμούς.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Σάλκε12 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Αρσεναλ 10 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ολυμπιακός 9 — EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 2-1

Μονπελιέ – Σάλκε 1-1

1ος όμιλος

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ισοφάρισε τη Ντιναμό Κιέβου σε 1-1 στο τελευταίο – χρονικά – παιχνίδι της βραδιάς, αφού ο αγώνας του Ζάγκρεμπ είχε διακοπεί στο Α’ ημίχρονο, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Οι Ουκρανοί πήραν την 3η θέση και το εισιτήριο του Europa League, αφού ακόμα και με ήττα είχαν περισσότερους βαθμούς από τους Κροάτες.

Από τον άλλο αγώνα του ομίλου, η Παρί επικράτησε 2-1 της Πόρτο στο Παρίσι και απλά σφράγισε την πρώτη θέση με τις δύο ομάδες να είναι αυτές που περνούν στους «16» του Champions League.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Παρί Σ.Ζ. 15 – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Πόρτο 13 – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ντ. Κιέβου 6 – EUROPA LEAGUE

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Ντινάμο Κιέβου 1-1

Παρί Σεν-Ζερμέν – Πόρτο 2-1

3ος όμιλος

Η Ζενίτ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ ταξίδεψε στο Μιλάνο και ήθελε μόνο τη νίκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μίλαν δεν… καιγόταν αφού είχε προκριθεί και αποφάσισε να αγωνιστεί με τα «δεύτερα», με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των Ρώσων, το οποίο χαροποίησε όλους εκτός από την Άντερλεχτ η οποία ήρθε 2-2 στην έδρα της Μάλαγας και έμεινε τέταρτη στην βαθμολογία.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Μάλαγα 12 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Μίλαν 8 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ζενίτ Αγ.Πετρ. 7 — EUROPA LEAGUE

Μάλαγα – Άντερλεχτ 2-2

Μίλαν – Ζενίτ 0-1

4ος όμιλος

Ο Άγιαξ αν και έχασε με σκορ 4-1 από την Ρεάλ στην Μαδρίτη, πήρε την πολυπόθητη 3η θέση η οποία τον οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έχασε με 1-0 από την Ντόρτμουντ στην Γερμανία. Έτσι, η πρωταθλήτρια Αγγλίας έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Ντόρτμουντ 14 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ρεάλ Μαδρίτης 11 — ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Αγιαξ 6 8-16 4 — EUROPA LEAGUE

Ρεάλ – Άγιαξ 4-1

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0