Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο, λέει η λαϊκή σοφία και αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Φερνάντο Αλόνσο θα καταφέρει να κάνει ό,τι ο Φέτελ το 2010, όταν ο Γερμανός πήρε την μπουκιά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το στόμα του Ισπανού.

Δύο χρόνια μετά, ο Φέτελ έχει δύο τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή στη συλλογή του –όσους και ο Αλόνσο –και βρίσκεται στην ίδια θέση με αυτήν που ήταν ο Ισπανός το 2010.

Τότε, ο «τελικός» έγινε στην πίστα του Αμπου Ντάμπι. Ο Αλόνσο ήταν 15 βαθμούς μπροστά από τον αντίπαλό του (246 – 231), αλλά ο Φέτελ νίκησε, ο Αλόνσο τερμάτισε στην 7η θέση και ο Γερμανός πήρε τον τίτλο.

Αύριο στην πίστα του Ιντερλάγκος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (18.00), οι δύο αντίπαλοι δίνουν την τελευταία και καθοριστική μάχη για το φετινό Πρωτάθλημα, μόνο που οι όροι έχουν αντιστραφεί αφού ο Φέτελ έχει το προβάδισμα –13 βαθμών –από τον Αλόνσο.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ. Βεβαίως, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος η οποία ενδεχομένως και να αποβεί καθοριστική. Τόσο το 2010 όσο και φέτος, η Red Bull (ήδη έχει κατακτήσει τον τίτλο στους κατασκευαστές, όπως το 2010 και το 2011) έχει καλύτερα μονοθέσια από τη Ferrari και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Φέτελ έχει σαφές προβάδισμα –εκτός της βαθμολογικής διαφοράς –από τον Αλόνσο.

O Φέτελ έχει νικήσει φέτος σε 5 γκραν πρι, σε τρία έχει τερματίσει στη δεύτερη θέση και σε δύο στην τρίτη, ενώ δεν έχει βαθμολογηθεί σε τρεις αγώνες. Ο Αλόνσο έχει λιγότερες νίκες, τρεις, αλλά έχει καταφέρει καλύτερα πλασαρίσματα αφού τέσσερις φορές βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ και πέντε στο τρίτο, ενώ δεν βαθμολογήθηκε σε δύο γκραν πρι.

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, ο Αλόνσο μπορεί να μη διαθέτει ανταγωνιστικό μονοθέσιο όπως ο Φέτελ, φέτος όμως αποδεικνύεται βαθμοθήρας. Ο Ισπανός θεωρείται ίσως ο πιο ολοκληρωμένος πιλότος αυτή την περίοδο στη Φόρμουλα 1. Δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να νικήσει στη Βραζιλία, ενώ έχοντας δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (και τα δύο με τη Renault) στο παλμαρέ του, το μεγάλο του όνειρο δεν είναι άλλο από το να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Ασκάρι, Φάντζιο, Χάουθχορν, Φιλ Χιλ, Σέρτις, Λάουντα, Σέχτερ, Σούμαχερ και Ράικονεν, που κέρδισαν παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών με τα μονοθέσια της Ferrari.

O Φέτελ, από την πλευρά του, έχει νικήσει στο γκραν πρι της Βραζιλίας το 2010, ενώ πέρυσι τερμάτισε δεύτερος και για τον αυριανό αγώνα αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τη νίκη.