Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα του ο όμιλος Φάγε, προκειμένου να περιορίσει τις δυσμενείς εντυπώσεις που προκαλεί η ελληνική ταυτότητά του. Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, το 70% των εργασιών του ομίλου πραγματοποιείται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ από τα 220 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός δανεισμός τα 210 εκατ. έχουν αντληθεί από τις διεθνείς αγορές. Πηγές της αγοράς έλεγαν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η «καχυποψία» των ξένων επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, και στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου διατηρούνται οι υψηλοί ρυθμοί ανόδου στις πωλήσεις και την κερδοφορία του ομίλου στις ξένες αγορές, ενώ φαίνεται να σταθεροποιείται η κατάσταση στην εσωτερική αγορά, όπου η πτώση των πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ήταν της τάξεως του 23%.  Ειδικότερα, με την αναδόμηση του ομίλου που έγινε την 1η Οκτωβρίου δημιουργήθηκε η Φάγε International SA, η οποία είναι πλέον η μητρική εταιρεία και μέτοχοι της είναι οι Ιωάννης και Κυριάκος Φιλίππου, η δραστηριότητα στην ελληνική αγορά ανήκει στη Φάγε Dairy Industry SA (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου) και η διεθνής δραστηριότητα εκπροσωπείται από τη Fage Luxembourg S.a.r.l.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο όμιλος ολοκλήρωσε μια εσωτερική αναδιάρθρωση που στόχο έχει την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής δομής του, προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του». Σε δήλωσή του ο Αθ. Φιλίππου, διευθύνων σύμβουλος της Φάγε, σημειώνει πως «η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψουν». Και ο Αθανάσιος-Κύρος Φιλίππου, πρόεδρος της Φάγε, είπε ότι η αναδιάρθρωση αντανακλά το γεγονός ότι οι δραστηριότητές της στο εξωτερικό έχουν ενισχυθεί σε σχέση με αυτές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, οι απώλειες που παρουσίασαν οι πωλήσεις του ομίλου στην εσωτερική αγορά, ύψους περίπου 23%, αντισταθμίστηκαν από την εντυπωσιακή άνοδο που παρουσίασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεδομένου ότι στην ελληνική αγορά ο όμιλος πραγματοποιεί μόνο το 40,5% του όγκου των πωλήσεών του και μόνο το 31,6% της αξίας τους. Αντιθέτως, οι εξαγωγές του και οι διεθνείς πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 39,3%. Ετσι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44% και στις ευρωπαϊκές αγορές, εκτός της Ελλάδας, κατά 20,4%. Και τα καθαρά κέρδη της Φάγε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν στα 8,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 159%, ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 208,2 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,9%.