Οι Μέσι, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Τσάβι και η παρέα τους υποδέχονται στις 20.50 το βράδυ τους Ρονάλντο, Κασίγιας, Μπενζεμά, Κακά και την υπόλοιπη ομάδα της «Βασίλισσας».

Η κόντρα των δυο μεγαλύτερων συλλόγων της Ισπανίας και του κόσμου καλά κρατεί, ενώ οι αναμετρήσεις τους δεν εξαντλούνται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι δύο ομάδες αποτελούν τους εκφραστές μιας υπεραιωνόβιας διαμάχης που επικρατεί μεταξύ των δύο περιοχών της Ισπανίας, αλλά και της Ιβηρικής χερσονήσου

Η ίδρυση της Μπαρτσελόνα το 1899 συμπίπτει με την αναγέννηση του καταλανικού εθνικισμού. Η γεωπολιτική θέση της Βαρκελώνης, που γειτνιάζει με τη Γαλλία, της δίνει το δικαίωμα να γίνεται κοινωνός και να αφομοιώνει τις

νέες ιδέες από το εξωτερικό προτού αυτές απλωθούν στην υπόλοιπη Ιβηρική.

Αντίθετα, η χτισμένη σε οροπέδιο Μαδρίτη, οχυρωμένη φυσικώς από τα τριγύρω βουνά, αποτελεί το προπύργιο του συντηρητισμού, της αριστοκρατίας, ενώ η άχλη της βασιλικής εξουσίας είναι διάχυτη. Αυτό είναι το λίκνο της FC Madrid που το 1920 θα… βαπτιστεί «Ρεάλ» από τον τότε βασιλιά Αλφόνσο «Μερένχες» και εξουσία θ’ αρχίσουν απ’ αυτό το χρονικό σημείο να… ερωτοτροπούν και αυτό το γεγονός αποτέλεσε την πρώτη πράξη της «στενής τους σχέσης».

Η «σχέση» αυτή άντεξε και αντέχει μέσα στον χρόνο με τα δικά της χαρακτηριστικά και όπως λέει και ο λαός… «Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Γιατί χωρίς Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει Ρεάλ και χωρίς «Γκαλάκτικος» δεν παίζουν μπάλα οι «Μπλαουγράνα». Η συνέχεια το βράδυ στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης.

Barcelona Vs Real Madrid – El Clasico – Skills/Goals/Emotions HD

Real Madrid vs Barcelona (2-1) Super copa – All goals ||HD|

Barcelona 1-2 Real Madrid | Goles | El Clásico | 21/04/2012

FC Barcelona vs Real Madrid 5-0

Barcelona Vs Real Madrid 2-0 13/12/2008

Barcelona 5 – 0 Real Madrid – match full – Liga 1993 /94

Barça 2 – Real Madrid 0 (Copa 1989/1990)