Το παρατσούκλι «air» μόνο τυχαίο δεν ήταν για τον κατά πολλούς κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Τον Μάικλ Τζόρνταν.

Για τον Αμερικανό, η αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 1993 βύθισε σε θλίψη όλο τον φίλαθλο κόσμο. Και η επάνοδός του έπειτα από 17 μήνες (και ένα κάθε άλλο παρά πετυχημένο πέρασμα από το μπέιζμπολ) έδωσε ξανά στο δημοφιλές άθλημα τη χαμένη του αίγλη. Ο Τζόρνταν πήρε άλλα τρία πρωταθλήματα ΝΒΑ με τους Μπουλς, προτού αποχωρήσει το 1998.

Για τον αέρινο η αποχή από το άθλημα κράτησε μόλις 3 χρόνια. Το 2001, αν και ήταν 38 χρόνων, έκανε τη δεύτερη επάνοδό του στο ΝΒΑ. Αφησε πίσω του το Σικάγο και τους Μπουλς για τους την Ουάσιγκτον και τους Γουίζαρντς. Μάλιστα, συνέχισε μέχρι τα 40 του να παίζει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Δύο, επίσης επιτυχημένες, επάνοδοι ήταν από οδηγούς της Φόρμουλα 1. Το 1979 o Αυστριακός Νίκι Λάουντα εγκατέλειψε τις πίστες, όμως τρία χρόνια αργότερα, το 1982, επανήλθε και το 1984 κατέκτησε το 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην καριέρα του με τη McLaren.

Ο δεύτερος οδηγός που αποχώρησε και επανήλθε για να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο είναι ο Γάλλος Αλέν Προστ («κύριος καθηγητής» το παρατσούκλι του). Αποχώρησε το 1991 από τη Ferrari και επανήλθε το 1993 με τη Williams-Renault, κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών (4ο στην καριέρα του), προτού αποχωρήσει οριστικά.