Ο τηλεοπτικός «Πίου» ή καλύτερα Ιζουάνα Ζοέλ Ανίνο, λέει: «Θα με δείτε στο γήπεδο, θα τα καταφέρω», δηλώνει ο Νιγηριανός και το εννοεί. Ο ιδιαίτερα αγαπητός Ιζουάνα Ζοέλ έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό των ανθρώπων της ομάδας και των φιλάθλων. Φιλικός, χαμογελαστός, ευδιάθετος ο 34χρονος είναι εδώ και μερικούς μήνες μόνιμος κάτοικος Χανίων. Η ελληνίδα γυναίκα του κατάγεται από τις Στέρνες Ακρωτηρίου, νέο τόπο κατοικίας του Ζοέλ που αμέσως δέχτηκε την πρόταση των ανθρώπων του Πανακρωτηριακού για να αγωνιστεί με τα χρώματά του.
Ο Ζοέλ, που κατάγεται από τη Νιγηρία, ήρθε στην Ελλάδα πριν από 12 χρόνια για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Χαϊδαρίου, όμως λόγω ενός τραυματισμού δεν κατάφερε να προχωρήσει.
«Ηρθα να βοηθήσω την ομάδα του Πανακρωτηριακού. Η γυναίκα μου είναι από εδώ, από τις Στέρνες και αφού μένω και εγώ εδώ είπα γιατί να κάθομαι; Είμαι δυνατός, πάντα είμαι δυνατός για να τα καταφέρω», είπε στα «ΝΕΑ» καθώς ετοιμαζόταν χθες το μεσημέρι για την προθέρμανση.
Πλέον η δημοσιότητα τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του. Είναι πασίγνωστος «παρότι κουρεύτηκε», όπως λέει χαμογελώντας. «Ναι, με ξέρουν παντού, σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και μετά που κουρεύτηκα με αναγνωρίζουν. Πριν από τη διαφήμιση είχα κάνει και ταινία, είχα παίξει στην «Κληρονόμο» με τη Σμαράγδα Καρύδη, αλλά δεν είχα τόσο μεγάλο ρόλο. Μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω στο διαφημιστικό, ήταν πολύ ωραία δουλειά και είχε πολύ πλάκα ο Τάκης (Σπυριδάκης). Τα παιδιά της παραγωγής τα ήξερα γιατί και εγώ δούλευα ως τεχνικός σε τηλεοπτικές παραγωγές», λέει ο ποδοσφαιριστής που έχει ήδη δελτίο θεωρημένο από την ΕΠΟ. Ο Ζοέλ είναι πατέρας δύο παιδιών.