Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη αποφασίστηκε το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα να συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων, τα οποία -όπως τονίζεται- αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι «εξέφρασαν τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για την άμεση και διαρκή συντήρηση των υποβρυχίων».

Στη σύσκεψη από κυβερνητικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

Ακόμα, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Εργασίας, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός Ναυτικού Κοσμάς Χρηστίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ» Βασίλης Καρακίτσος.

Στη σύσκεψη, τέλος, εξετάστηκαν οι τρόποι επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προτάθηκαν σχετικές λύσεις.