Στους αξιωματούχους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου πέρασε ο φάκελος του σκανδάλου με τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ οι βρετανοί διοργανωτές καλούν στρατιώτες, μαθητές και δασκάλους να καλύψουν τα τεράστια κενά στις εξέδρες των σταδίων που εξαγριώνουν τους χιλιάδες φιλάθλους οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν για αρκετούς μήνες να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο.

Ερευνες ξεκίνησε η Σκότλαντ Γιαρντ για τη διάθεση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων στη μαύρη αγορά. Οι αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς» και τις καταγεγραμμένες συνομιλίες με μέλη της ολυμπιακής οικογένειας, όπως τον επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο που αναφέρονται στην υπόθεση. Η έρευνα είχε αποκαλύψει διαφθορά μεταξύ αξιωματούχων και ατζέντηδων που ήλεγχαν τα εισιτήρια σε 54 χώρες.

Τις δύο τελευταίες ημέρες η Σκότλαντ Γιαρντ ως μέρος της επιχείρησης «Βάθρο»έχει προβεί σε συλλήψεις 16 ατόμων που προσπάθησαν να μεταπουλήσουν εισιτήρια αλλά και πάσο για τις ολυμπιακές λωρίδες κυκλοφορίας!

Οι άδειες εξέδρες σε πολλά στάδια, ακόμα και στην τελετή έναρξης της Παρασκευής έχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των διοργανωτών και της ΔΟΕ με τους χορηγούς καθώς θεωρούνται κυρίως υπεύθυνοι για την εικόνα αυτή.

Ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Σεμπάστιαν Κόε στράφηκε για βοήθεια στους στρατιώτες, τους μαθητές και τους δασκάλους του Ανατολικού Λονδίνου για να καλύψουν τις άδειες θέσεις. Ο Κόε αρνήθηκε χθες να κατηγορήσει τους χορηγούς, αν και είχε υποσχεθεί πως θα κατονομάσει τους ενόχους. Η Coca-Cola, η Visa και οι υπόλοιποι χορηγοί υπερασπίστηκαν τον τρόπο με τον οποίο διέθεσαν τα εισιτήρια που δικαιούνται τα οποία αποτελούν το 8% από τα 8,8 εκατομμύρια που κυκλοφόρησαν.

Ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ δήλωσε πως όσοι δεν εμφανίστηκαν στα στάδια ήταν πιθανόν καλεσμένοι των χορηγών. «Πιστεύουμε πως ήταν διαπιστευμένες θέσεις που ανήκαν σε χορηγούς. Οταν δεν εμφανίζονται, θέλουμε αυτά τα εισιτήρια να δίνονται στο κοινό γιατί έτσι δημιουργείται η καλύτερη ατμόσφαιρα», δήλωσε ο βρετανός πολιτικός.

Ο επικεφαλής της βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Κόλιν Μόινιχαν πρότεινε ως λύση όσες θέσεις μένουν κενές μισή ώρα πριν από την έναρξη των Αγώνων να προσφέρονται στους φιλάθλους που επιθυμούν να τους παρακολουθήσουν από κοντά.

Στη γυμναστική, στην κολύμβηση, στο μπάσκετ και στο τένις παρατηρήθηκαν τεράστια κενά στις εξέδρες που κλήθηκαν εσπευσμένα να τα καλύψουν στρατιώτες οι οποίοι είχαν ρεπό ή έκαναν διάλειμμα από τα καθήκοντά τους που ήταν επιφορτισμένοι στους συγκεκριμένους χώρους.