Ο Τζον Λέοναρντ, ο οποίος είναι επίσης εκτελεστικός διευθυντής του συνδέσμου προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως «ενοχλητική» την εμφάνιση της νεαρής κινέζας αθλήτριας και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «φέρνει πίσω άσχημες μνήμες» από τη νίκη της Μισέλ Σμιθ από την Ιρλανδία στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996. Η Σμιθ, σήμερα γνωστή με το όνομα Μισέλ ντε Μπρούιν, είχε αποκλειστεί για τέσσερα χρόνια το 1998 αφού βρέθηκε θετική για ανδροστενεδιόνη.

Ο Τζον Λέοναρντ είναι η πρώτη σημαντική φυσιογνωμία στον κόσμο της κολύμβησης που εκφράζει τις ανησυχίες του μετά το παγκόσμιο ρεκόρ της Γε που «ταρακούνησε» τον κόσμο της κολύμβησης.

Η κινέζα κολυμβήτρια κέρδισε το χρυσό στα 400 μέτρα μεικτής ατομικής με χρόνο 4 λεπτά 28 δευτερόλεπτα και 43 εκατοστά του δευτερολέπτου πετυχαίνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Η 16χρονη Γε βελτίωσε κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο και δύο εκατοστά την προηγούμενη παγκόσμια επίδοση, προκαλώντας αίσθηση.

Στο τελευταίο 100στάρι μάλιστα, που ήταν και το ελεύθερο, πραγματοποίησε χρόνο 58″.68, γεγονός που ισχυροποίησε τις υποψίες του Λέοναρντ. Ο αμερικανός προπονητής σημείωσε ότι στα τελευταία 50 μέτρα στο ελεύθερο ήταν η 16χρονη Κινέζα πιο γρήγορη και από τον Ράιαν Λόχτι, ο οποίος κέρδισε το αντίστοιχο αγώνισμα στους άνδρες πραγματοποιώντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ιστορία!

Ο Τζον Λέοναρντ προέτρεψε τον κόσμο του αθλητισμού να είναι πολύ προσεκτικός σε τέτοιες περιπτώσεις.