Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα ενώ την κλήση «το ταχύτερο» του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για ενημέρωση των βουλευτών επί του σκεπτικού των διαδικασιών και των στοιχείων της συμφωνίας για την ΑΤΕ ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος θα πάει στη Βουλή την Παρασκευή ενώ στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια και ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των χρόνιων δομικών αδυναμιών της τράπεζας, που την είχαν καταστήσει μη βιώσιμη. Η συζήτηση αυτή κρίνεται και από συνδικαλιστικά στελέχη απαραίτητη διότι υπάρχουν πτυχές που, είτε δεν έχουν γίνει γνωστές, είτε δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς – όπως το καθεστώς υπαλλήλων ή οι υποθήκες αγροτικής γης.

Επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της ΑΤΕ, έκανε λόγο για «μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο» και ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει αυτή τη δωρεά».

Παράλληλα, υπέβαλε αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις επικείμενες αγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών.