ΙΣΡΑΗΛ

Υπαινιγμούς ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ισραηλινής επίθεσης εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων άφησε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχουντ Μπαράκ. Οπως είπε, μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν περίπλοκη, αλλά ένα πυρηνικό Ιράν «θα ήταν απείρως πιο επικίνδυνο».

ΚΟΥΒΑ

Πρόθυμος να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Αβάνας με την Ουάσιγκτον και να συζητήσει οτιδήποτε με τις ΗΠΑ, αρκεί να είναι μια συζήτηση μεταξύ ίσων, δήλωσε ο κουβανός Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο. Παράλληλα όμως κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης.

ΤΥΝΗΣΙΑ

Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν χθες στην έδρα της νομαρχίας του Σίντι Μπουζίντ, του θεωρούμενου ως λίκνου της Αραβικής Ανοιξης, διαμαρτυρόμενοι για την κοινωνική κατάσταση. «Ιδού η νέα Αστυνομία του [έκπτωτου δικτάτορα] Μπεν Αλι» φώναζαν, ρίχνοντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με σφαίρες και δακρυγόνα.

ΗΠΑ

Τις δυνάμεις τους ένωσαν Google, facebook, Amazon και eBay προκειμένου να συγκροτήσουν ένα (πανίσχυρο) λόμπι υπέρ του Ιντερνετ στις ΗΠΑ με την επωνυμία The Internet Association.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων του Αντερς Μπρέιβικ απαίτησαν να αποσυρθεί από το Διαδίκτυο ένα απόσπασμα της απολογίας του, αφού η ανάρτησή του παραβιάζει απόφαση της νορβηγικής Δικαιοσύνης. Ο γερμανός χρήστης του Ιντερνετ που ανέβασε το ηχογραφημένο απόσπασμα στο YouTube υποστήριξε πως περιήλθε στην κατοχή του από βουλευτή της λαϊκιστικής Δεξιάς της Νορβηγίας.