Βασικό θέμα στην τηλεόραση του BBC έγινε η υπόθεση του θετικού δείγματος στην (θανατηφόρα σε κάποιες περιπτώσεις και ιδιαίτερα βαριά) ουσία στανοζολόνη του παγκόσμιου πρωταθλητή μας στον κλειστό στίβο Δημήτρη Χονδροκούκη το οποίο επιβεβαίωσε (πριν καν το δεύτερο δείγμα) ο πατέρας του και προπονητής του Κυριάκος.
Ομως και το Associated Press ήρθε στο ολυμπιακό χωριό για να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για το θέμα, μία μόλις μέρα μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ανοησία της Βούλας Παπαχρήστου. Αν θυμηθούμε και την περίπτωση του Γερβάσιου Φιλιππίδη (βρέθηκε ντοπέ και κόπηκε από την αποστολή του Λονδίνου) μιλάμε για τρεις περιπτώσεις και πάλι του ελληνικού στίβου, που δεν λέει να βάλει μυαλό, καθώς η ευθύνη πλέον ανήκει και στον ΣΕΓΑΣ που δεν μπορεί να ελέγξει το... μαγαζί του που μας κάνει ρεζίλι σε κάθε διοργάνωση.
Την ώρα που η ελληνική αποστολή παρακολουθούσε την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο ολυμπιακό χωριό και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου με ιδιαίτερη τιμή και χαρά από τους διοργανωτές. Την ώρα που κολοσσοί του παγκόσμιου αθλητισμού όπως ο «τσάρος των αιθέρων» Σεργκέι Μπούμπκα και ο συμπατριώτης του ουκρανός δρομέας Βαλερί Μπορζόφ μας έδιναν συγχαρητήρια ως τη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό, ευχόμενοι κάθε επιτυχία, εμείς τρώγαμε πάλι τις σάρκες μας με τον στίβο που έχει εξελιχθεί σε καρκίνωμα την τελευταία δεκαετία. Επειδή κάποιοι είναι αμετανόητα αφελείς και δεν καταλαβαίνουν ότι η εποχή του τελικού της ντόπας του 1988 και του ομαδικού ντοπαρίσματος πέρασε ανεπιστρεπτί. Πλέον δεν ξεφεύγει (σχεδόν) κανείς. Κάποιοι δεν το χωνεύουν.
Οσο για το κύκλωμα που φαίνεται να υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα (εκεί με ανάλογες ουσίες βρέθηκαν ντοπέ και ο Γερβάσιος Φιλιππίδης, με την Κοκκιναρίου και τον Ρούτα), η πολιτεία πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.
n «Είναι κρίμα να μιλάμε για τέτοια θέματα αντί για τους αθλητές μας που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν διακρίσεις και μετάλλια καθαρά. Αλλιώς δεν θέλουμε τίποτε. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και πάλι μας σχολιάζουν αρνητικά διεθνώς επειδή κάποιοι δεν βάζουν μυαλό.
Το ντόπινγκ είναι κλεψιά και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Δυστυχώς φαίνεται πως κάποιοι συνεχίζουν να παρασύρονται και εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι από πίσω, προπονητές, γιατροί και δεν ξέρω και τι άλλο. Πρέπει η πολιτεία να επέμβει. Οσο για την Παπαχρήστου, φανταστείτε μόνο τη σκηνή να είναι στο στάδιο να αγωνιστεί και να τη γιουχάρουν όλοι ή να συναντούσε στο χωριό τη Νιανγκουάρα ή τον Δουβαλίδη μπροστά της, πώς θα ένιωθε. Με πόνο καρδιάς πήραμε αυτή την απόφαση που όμως είναι σωστή, έστω και αν πρόκειται για μια βλακεία της αθλήτριας» τόνισε ο Σπύρος Καπράλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από